Escalfant motors per al Giving Tuesday 2017

La Fundació Vicki Bernadet torna a sumar-se a la iniciativa Giving Tuesday amb una campanya de captació de fons que ens permeti atendre a més persona a través de les teràpies individuals de l’entitat.  Ajuda’ns a difondre la nostra campanya de Giving Tuesday i fem que la gent s’involucri en una iniciativa que ens recorda que cal donar, en lloc de consumir.

Què és el Giving Tuesday?

La idea del #GivingTuesday comença al 2012 de la mà de l’ONG 92Y Street de Nova York i de la Fundació de les Naciones Unides. Aquest moviment sorgeix com l’alternativa als dies previs coneguts com Black Friday i Cyber Monday que promouen les compres abans de Nadal. El Giving Tuesday vol fomentar la solidaritat en tots els àmbits, tant de persones particulars com d’empreses. Més de 23 països participen ja d’aquesta iniciativa que va arribar al 2015 a l’estat espanyol.

Coneix la campanya de la nostra entitat

Parlar obertament de l’abús sexual infantil encara és un problema i un tabú social, però la realitat ens mostra que no podem continuar així:

  • 1 de cada 5 persones ha patit o patirà abusos sexuals a la infància (dades del Consell d’Europa).
  • Entre el 80-85% dels abusos sexuals infantils es produeixen en l’entorn familiar o de confiança.
  • El 60% mai rebrà cap ajuda.
  • El 90% no ho dirà fins l’edat adulta.

Una infància feliç és responsabilitat de tots

L’abús sexual infantil és un problema de salut pública que necessita de la implicació de tota la societat. Per això, des de 1997, a la Fundació Vicki Bernadet oferim una atenció integral a víctimes i familiars així com també duem a terme tasques de prevenció i sensibilització en l’àmbit educatiu, a professionals i a la societat en general.

La recaudación de donaciones económicas nos permite:

  • Atendre a persones que han patit abusos sexuals a la infància i als seus familiars, i assessorar a professionals. En el 2016, vam rebre 1.084 demandes.
  • Formar a professionals de l’àmbit educatiu, social i sanitari; i realitzar activitats per a l’educació i la prevenció amb menors i famílies. En el 2016, 3.985 persones van participar de les activitats de formació i prevenció organitzades per l’entitat.
  • Realitzar campanyes de sensibilització per conscienciar sobre aquesta problemàtica a tota la població.

Més informació: Per un futur sense abús sexual infantil | Giving Tuesday