Dones

Atenció Psicològica i Jurídica

 
La dona és el col·lectiu més vulnerable davant dels diferents tipus de violència i especialment la familiar. Més del 80% dels/les beneficiaris/es dels serveis del CTiJ són dones víctimes d’abusos sexuals en la seva infància. Aquest col·lectiu pot accedir als serveis generals que s’ofereixen des del CTiJ, i especialment:
 

Atenció psicològica

El CTiJ ofereix la possibilitat de realitzar una teràpia individual i/o formar part d’una teràpia de Grup per a dones víctimes d’ASI. Les dones adultes també poden participar, de manera complementària al seu treball psicoterapèutic, en activitats de Dansa Moviment Teràpia, per treballar les emocions a través del cos.

Atenció psicològica i jurídica a mares

La Teràpia individual i els Grups de teràpia per a mares, ajuden a elaborar aquests sentiments, trencar la solitud i la incomprensió a la qual sovint s’enfronten, alhora que les proveeix d’eines per entendre i protegir a la seva família de noves situacions de violència. L’assessorament jurídic especialitzat és necessari perquè puguin fer front al procés judicial, en el qual sovint la persona imputada és el pare, un germà/na del menor, o un membre de la família extensa. La gran majoria d’aquestes mares necessitaran un acompanyament legal i psicològic per poder dur a terme el procés judicial.

“ADIR-SE”. Grups terapèutics per a dones recluses i ex-recluses.

En col·laboració amb el Departament de Formació de la Fundació, aquest programa realitza Grups terapèutics per a dones recluses i ex-recluses.
Es realitzen sessions terapèutiques, basades en el treball grupal i incorporant metodologia artística i corporal per aprofundir i prevenir situacions de violència de gènere i/o mitigar les conseqüències d’haver patit algun tipus de violència durant la seva infància. D’aquests grups de teràpia, aquelles dones que requereixin continuar un treball personal per elaborar la seva història d’abús i les seqüeles derivades d’aquest, podran realitzar una teràpia individual en el Centre Terapèutic.

” Desfent nusos, creant xarxes”.

El Programa, dirigit a dones en situació d’exclusió social, ofereix atenció Terapèutica gratuïta mitjançant la Intervenció terapèutica i preventiva sobre ASI, i suport psicoemocional a dones recluses i ex-recluses.


Sensibilització i Prevenció

 

“Tú i l’Objectiu”

Taller experimental de fotografia, dirigit a dones en situació d’exclusió social, per prevenir i mitigar el risc de patir violència de qualsevol tipus, així com detectar possibles episodis anteriors de violència sexual i ajudar-les en la seva recuperació. Aquest projecte treballa les habilitats a través de l’auto-coneixement, l’autoestima a través d’una expressió plàstica i, si és el cas, facilitar que aflorin situacions traumàtiques no treballades i/o oblidades.

” Prevenir és Protegir”. Taller per a Dones.

Es tracta d’un projecte plenament consolidat, que dóna resposta a una realitat: la revictimización que pateixen les víctimes de violència. És en aquest sentit que les sessions de treball van dirigides a grups de dones en situació de vulnerabilitat, amb la finalitat de prevenir situacions de violència de gènere i/o mitigar les conseqüències d’haver sofert algun tipus de violència durant la seva infància.